Punjene paprike omiljeno su jelo u našim krajevima, ali najpoznatije su kao kuhano jelo u loncu. Postoje i verzije ovog jela koje se pripremaju u pećnici, a jeste li znali kako ih pripremaju u Japanu?
Japanci ih zovu piman nikuzume, pune ih mljevenim mesom i peku u tavi. Ako su vam dosadile punjene paprike na klasičan način, isprobajte japanski recept.
Recept za punjene paprike na japanski
Sastojci:
- 5-10 malih paprika
- 300 g mljevenog mesa
- 1 manji luk
- 1 jaje
- 1/4 šalice krušnih mrvica
- sol papar
- 2 žlice kečapa
- 2 žlice Worcestershire umaka
Priprema:
U zdjelu stavite jaje, krušne mrvice i mljeveno meso, začinite i dobro izmiješajte smjesu te umiješajte sitno sjeckani luk.
Paprike prerežite po dužini na pola i očistite pa ih napunite smjesom. U tavi zagrijte malo ulja i slažite paprike sa smjesom prema dolje. Poklopite i pržite paprike tri do četiri minute.
Paprike okrenite i nastavite ih pržiti oko tri do četiri minute. Preko smjese rasporedite umak.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice