Punjene paprike omiljeno su jelo u našim krajevima, ali najpoznatije su kao kuhano jelo u loncu. Postoje i verzije ovog jela koje se pripremaju u pećnici, a jeste li znali kako ih pripremaju u Japanu?

Japanci ih zovu piman nikuzume, pune ih mljevenim mesom i peku u tavi. Ako su vam dosadile punjene paprike na klasičan način, isprobajte japanski recept.

Recept za punjene paprike na japanski

Sastojci:

  • 5-10 malih paprika
  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 manji luk
  • 1 jaje
  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • sol papar
  • 2 žlice kečapa
  • 2 žlice Worcestershire umaka

Priprema:

U zdjelu stavite jaje, krušne mrvice i mljeveno meso, začinite i dobro izmiješajte smjesu te umiješajte sitno sjeckani luk.

Paprike prerežite po dužini na pola i očistite pa ih napunite smjesom. U tavi zagrijte malo ulja i slažite paprike sa smjesom prema dolje. Poklopite i pržite paprike tri do četiri minute.

Paprike okrenite i nastavite ih pržiti oko tri do četiri minute. Preko smjese rasporedite umak.

Pripremu pogledajte u videu: