Ako ste tipični Hrvat, vjerojatno ne jedete dovoljno ribe. Ovo vam je prilika da je uvrstite na jelovnik jer oslić je cijenom pristupačan i brzo i jednostavno se priprema u pećnici. U kremastom umaku od limuna i senfa bit će vrlo zasitan obrok, a prilog poslužite po želji, od kuhanog ili prženog krumpira ili krumpir salate do povrća.
Recept za oslić u umaku iz pećnice
Sastojci:
4 fileta oslića
50 g maslaca
50 ml vrhnja za kuhanje
1-2 češnja češnjaka
1 žlica senfa
1,5 žlice soka od limuna
1,5 žlica nasjeckanog luka
1 vezica peršina
Priprema:
Filete ribe posolite i popaprite pa ih posložite u tepsiju. Maslac otopite, pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, limunovim sokom, senfom i mljevenim češnjakom, začinite. Smjesu dobro izmiješajte i prelijte preko ribe. Po vrhu pospite nasjeckani luk. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10-12 minuta. Na kraju jelo ukrasite nasjeckanim peršinom i kriškama limuna.