Riba je zdrava, ali ne vole je svi pripremati jer je ne vole jesti svi članovi obitelji. Ali zato rijetki mogu odoljeti popularnom jelu fish and chips, odnosno pohanom osliću i prženim krumpirićima. Napravite domaći fish and chips koji će oduševiti sve ukućane, a posebno najmlađe.

Recept za domaći fish and chips

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 1 kg krumpira
  • 1 jaje
  • 300 g brašna
  • 3 dcl crnog piva
  • 1,5 l ulja
  • sol, papar, crvena paprika, češnjak u prahu

Priprema:

Krumpir narežite na veće komade i stavite ga u lonac s proključalom vodom. Kuhajte dok se krumpir ne skuha, dobro ocijedite i posložite u posudu za pečenje te stavite u zamrzivač na 10-ak minuta.

Narežite filete oslića, posolite i popaprite i začinite češnjakom u prahu. 

Pomiješajte brašno, sol i malo crvene paprike. Dodajte jaje i pivo. Promiješajte i trebali biste dobiti gustu smjesu.

Filete uvaljajte u brašno, zatim u gustu smjesu i pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. 

Krumpire izvadite iz zamrzivača i pržite u dubokom ulju do zlatne boje. Ribu i krumpire osušite papirnatim salvetama.