BRZINSKE RIBLJE PLJESKAVICE: Ukusne i sočne polpete od oslića ispecite u pećnici bez kapi ulja

Idealno za ručak petkom.

Shutterstock

Za riblje jelo ovog tjedna odaberite pljeskavice od oslića. U ovom receptu polpete se peku u pećnici bez kapi ulja, a ukusan su i zdrav obrok za cijelu obitelj. Poslužite uz krumpir salatu ili prilog po izboru.

Recept za pljeskavice od oslića

Sastojci:

1 kg oslića
1 luk
60 g brašna
3 žlice krušnih mrvica
3 žene češnjaka
1 žličica paprike
sol, papar

Priprema:

Filete oslića skuhajte u slanoj vodi oko pola sata. Procijedite ih i ostavite da se ohlade. Stavite ih u blender, dodajte sitno sjeckani češnjak i luk, brašno, prezle i začine po ukusu. Pomiješajte sve sastojke tako da dobijete homogenu smjesu. Dlanovima oblikujte pljeskavice željene veličine i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne dobiju lijepu koricu.

 Izvor: Stvar ukusa