GRAVČE NA TAVČE S KOBASICOM: Vodič za početnike do ukusnog zapečenog graha koji ćete jesti kao samostalan obrok

Poznato makedonsko jelo od kojeg će vam curiti sline.

Shutterstock

Gravče na tavče poznato je makedonsko jelo omiljeno i kod nas, ali je ovdje poznatije kao zapečeni grah. Ovo jeftino i ukusno jelo možete jesti kao prilog, ali i samostalno jelo, pogotovo ako mu dodate kobasicu ili slaninu.

Sastojci:

  • 500 g graha
  • 1,5 kg luka
  • 4, 5 češnja češnjaka
  • mljevena crvena paprika
  • suhi začin
  • papar
  • lovorov list
  • mast ili ulje
  • kobasica ili slanina

Priprema:

Grah namočite večer prije kuhanja. Ujutro ga operite pod mlazom vode I skuhajte.

Na malo masnoće propirjajte luk i češnjak, dodajte papriku i suhe začine. Kad je luk prodinstan, sve stavite u tepsiju, poredajte sloj graha, luk i češnjak, kobasicu ili slaninu te zalijte s malo vode u kojoj se kuhao grah. Pecite u pećnici sat vremena na 200 Celzijevih stupnjeva.

 Izvor: Stil Kurir