Mesna štruca jelo je koje ne traži posebne kulinarske vještinu, jednostavno se priprema, a nahranit će cijelu obitelj. U recept koji smo pronašli na YouTube kanalu Rebecce Hubbell premazuje se umakom od kečapa i senfa koji se također jednostavno priprema, a u smjesu ide jedan neočekivani sastojak, a to su zobene pahuljice.
Sastojci:
- pola šalice zobenih pahuljica
- 1/4 šalice kečapa
- 2 žlice punomasnog mlijeka
- 1 manja glavica luka, naribana
- 1 jaje
- pola kilograma mljevenog mesa
- sol i papar
Umak:
- 1/4 šalice kečapa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice senfa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a pleh obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, kečap, mlijeko, luk i jaje te ostavite smjesu 15 minuta da omekšaju pahuljice. Dodajte mljeveno meso, sol i papar. Miješajte rukama dok se dobro ne sjedini. Na pripremljeni pleh oblikujte štrucu i pecite 35 minuta. Dok se mesna štrudla peče pripremite umak tako što ćete pjenasto izmiješati kečap, smeđi šećer i senf. Izvadite štrucu iz pećnice i prelijte umakom, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta. Pustite da odstoji 15 minuta prije rezanja i posluživanja.