Tikvice nose titulu kraljice ljetnog povrća, postoji bezbroj recepata za jela s tikvicama, od gustih juha, pohanih tikvica do složenaca. Pronašli smo recept za roladu od tikvica koju možete jesti kao predjelo, užinu ili večeru, ali toliko je ukusna i zasitna da može biti i samostalan obrok. Priprema je jednostavna i relativno brza pa je možete poslužiti i iznenadnim gostima.
Recept za roladu od tikvica
Sastojci:
- 4-5 tikvica
- 4-5 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 4-5 žlica brašna
- 100 g ribanog sira
- 300 g posnog ili feta sira
- 3-4 češnja češnjaka
- sol, papar, peršin, začini po želji
- 200 g šunke
Priprema:
Naribajte dvije tikvice i izmiksajte ih s jajima, dvije žlice kiselog vrhnja, soli i paprom te brašnom. Smjesu izlijte u tepsiju, po njoj posložite ostale tikvice izrezane na kolutiće, a po tikvicama naribani sir. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
Kada je tijesto s tikvicama pečeno, raširite ga na papiru za pečenje.
Napravite nadjev tako što ćete pomiješati sir i 3-4 žlice kiselog vrhnja, češnjak i začine. Smjesu namažite na biskvit, posložite šunku i sve zarolajte u roladu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice