Tikvice nose titulu kraljice ljetnog povrća, postoji bezbroj recepata za jela s tikvicama, od gustih juha, pohanih tikvica do složenaca. Pronašli smo recept za roladu od tikvica koju možete jesti kao predjelo, užinu ili večeru, ali toliko je ukusna i zasitna da može biti i samostalan obrok. Priprema je jednostavna i relativno brza pa je možete poslužiti i iznenadnim gostima. 

Recept za roladu od tikvica

Sastojci:

  • 4-5 tikvica
  • 4-5 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 4-5 žlica brašna
  • 100 g ribanog sira
  • 300 g posnog ili feta sira
  • 3-4 češnja češnjaka
  • sol, papar, peršin, začini po želji
  • 200 g šunke
tikvice.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

Naribajte dvije tikvice i izmiksajte ih s jajima, dvije žlice kiselog vrhnja, soli i paprom te brašnom. Smjesu izlijte u tepsiju, po njoj posložite ostale tikvice izrezane na kolutiće, a po tikvicama naribani sir. Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.

Kada je tijesto s tikvicama pečeno, raširite ga na papiru za pečenje.

Napravite nadjev tako što ćete pomiješati sir i 3-4 žlice kiselog vrhnja, češnjak i začine. Smjesu namažite na biskvit, posložite šunku i sve zarolajte u roladu.