Što kuhati za vikend? Ako ste se pitali, donosimo vam dva sjajna recepta. Budući da su temperature porasle, imamo prijedlog za dva lagana jela - špageti s tikvicama i hrskava pasrtva s bademima.
Špageti s tikvicama
Sastojci:
350 g špageta
1luk (100 g)
6 malih tikvica
1 češanj češnjaka
4 žlice maslinova ulja
1 žličica vegete
sok 1 limuna
sol
sir ribanac za posluživanje
Priprema:
Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu, a za to vrijeme narežite luk na ploške i tikvice na tanke ploškice.
Na zagrijano ulje u tavi popecite luk da postane staklast.
Dodajte tikvice i sve zajedno popecite uz miješanje, a zatim dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i vegetu. Umiješajte skuhane i ocijeđene špagete. Jelo maknite s vatre i poslužite posuto listićima sira.
Hrskava pastrva s bademima
Sastojci:
4 fileta pastrve od 200 g
100 g krekera
50 g listića badema
3 žlice maslaca
2 žlice soka od limuna
sol, papar
Priprema:
Krekere smrvite pa u mrvice uvaljajte ribu s obje strane. Rastopite maslac i na srednjoj vatri popržite ribu. U tavu stavite bademe i hrskavo ih popržite te nakapajte limunovim sokom. Prelijte pržene filete pastrve i po želji posolite i popaprite.