Što kuhati za vikend? Donosimo vam dva recepta za lagana, ali sjajna jela

Imamo za vas dva prijedloga za vikend ručak

Shutterstock

Što kuhati za vikend? Ako ste se pitali, donosimo vam dva sjajna recepta. Budući da su temperature porasle, imamo prijedlog za dva lagana jela - špageti s tikvicama i hrskava pasrtva s bademima.

Špageti s tikvicama

Sastojci:

350 g špageta
1luk (100 g)
6 malih tikvica
1 češanj češnjaka
4 žlice maslinova ulja
1 žličica vegete
sok 1 limuna
sol
sir ribanac za posluživanje

Priprema:

Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu, a za to vrijeme narežite luk na ploške i tikvice na tanke ploškice.
Na zagrijano ulje u tavi popecite luk da postane staklast.

Dodajte tikvice i sve zajedno popecite uz miješanje, a zatim dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i vegetu. Umiješajte skuhane i ocijeđene špagete. Jelo maknite s vatre i poslužite posuto listićima sira.

unsplash/clara farras 

Hrskava pastrva s bademima

Sastojci:

4 fileta pastrve od 200 g
100 g krekera
50 g listića badema
3 žlice maslaca
2 žlice soka od limuna
sol, papar

Priprema:

Krekere smrvite pa u mrvice uvaljajte ribu s obje strane. Rastopite maslac i na srednjoj vatri popržite ribu. U tavu stavite bademe i hrskavo ih popržite te nakapajte limunovim sokom. Prelijte pržene filete pastrve i po želji posolite i popaprite.

Shutterstock