Bolognese je starinski talijanski umak od mljevenog mesa s malo slanine i povrća utopljenog u umaku od rajčice. Ako želite smanjiti kiselinu umaka dodajte maslaca ili mlijeka.
Isprobajte naš najbolji tradicionalni recept za , s klasičnom, bogatom dubinom okusa. Ovo talijansko glavno jelo postat će ugodna obiteljska večera.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 50 g slanine
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 500 g mljevene govedine
- 1 mrkva
- 1 štapić celera
- 400 g rajčice
- 500 ml temeljca
- 2 suha lista lovora
- 500 g špageta
- listovi bosiljka
- parmezan
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi, dodajte slaninu i prepržite ju na ulju. Dodajte luk i češnjak, dodajte meso nakon što se prodinstaju luk i češnjak. Umiješajte začine, mrkvu naribanu i celer.
Kuhajte uz miješanje 3 minute, dodajte narezane ralčice na kockice, temeljac i lovor list. Zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i pustite 20 minuta da se krčka. U međuvremenu skuhajte špagete u loncu, podijelite špagete u zdjelice za posluživanje. Žlicom prelijte umak i pospite parmezanom i bosiljkom.
Izvor: taste