Carbonara je jednostavno jelo, ali bogatog okusa. Jamie Oliver, poznati TV kuhar, poznat je po svojoj sposobnosti da klasična jela osvježi i prilagodi suvremenom okusu. Pronašli smo recept na njegovom YouTube kanalu za carbonaru koja će nakon serviranja nestati u tren oka.
Sastojci:
- 3 žumanjka
- 40 g parmezana
- 150 g pancete
- 200 g špageta
- 1 režanj češnjaka
- maslinovo ulje
- crni papar
Priprema:
Pomiješajte jaja i parmezan
Žumanjke stavite u zdjelu, sitno naribajte parmezan, začinite paprom, zatim dobro izmiješajte vilicom i odložite na stranu.
Nasjeckajte pancetu
Nasjeckajte pancetu, zatim stavite kuhati špagete u kipuću vodu, dok ne postane al dente.
Premažite tavu
Korom s pancete premažite dno tave koju ste stavili na vetru da se grije. Ako nemate, dodajte ulje na tavu. Tavu držite na srednje jakoj vatri.
Stavite češnjak na tavu
Češnjak ogulite, zgnječite dlanom, dodajte u tavu i ostavite 1 minutu. Umiješajte pancetu pa pržite 4 minute ili dok ne postane hrskava
Dodajte špagete
Izvadite i bacite češnjak iz tave, potom ostavite malo vode od kuhanja, ocijedite i dodajte špagete.
Dodajte jaja
Dodajte malo vode od kuhanja i dobro promiješajte, začinite paprom, zatim ulijte smjesu od jaja. Tava će pomoći da se jaje lagano skuha. Dobro promiješajte, dodajući još vode od kuhanja dok ne postane lijepo i sjajno.
Servirajte
Poslužite s naribanim parmezanom i mljevenim paprom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice