Carbonara je jednostavno jelo, ali bogatog okusa. Jamie Oliver, poznati TV kuhar, poznat je po svojoj sposobnosti da klasična jela osvježi i prilagodi suvremenom okusu. Pronašli smo recept na njegovom YouTube kanalu za carbonaru koja će nakon serviranja nestati u tren oka. 

Sastojci:

  • 3 žumanjka
  • 40 g parmezana
  • 150 g pancete
  • 200 g špageta
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • crni papar

Priprema:

13:59
Korak 1

Pomiješajte jaja i parmezan

Žumanjke stavite u zdjelu, sitno naribajte parmezan, začinite paprom, zatim dobro izmiješajte vilicom i odložite na stranu.

14:00
Korak 2

Nasjeckajte pancetu

Nasjeckajte pancetu, zatim stavite kuhati špagete u kipuću vodu, dok ne postane al dente.

14:00
Korak 3

Premažite tavu

Korom s pancete premažite dno tave koju ste stavili na vetru da se grije. Ako nemate, dodajte ulje na tavu. Tavu držite na srednje jakoj vatri.

shutterstock_1708062421.jpg
Shutterstock 

14:00
Korak 4

Stavite češnjak na tavu

Češnjak ogulite, zgnječite dlanom, dodajte u tavu i ostavite 1 minutu. Umiješajte pancetu pa pržite 4 minute ili dok ne postane hrskava

14:13
Korak 5

Dodajte špagete

Izvadite i bacite češnjak iz tave, potom ostavite malo vode od kuhanja, ocijedite i dodajte špagete. 

14:13
Korak 6

Dodajte jaja

Dodajte malo vode od kuhanja i dobro promiješajte, začinite paprom, zatim ulijte smjesu od jaja. Tava će pomoći da se jaje lagano skuha. Dobro promiješajte, dodajući još vode od kuhanja dok ne postane lijepo i sjajno. 

14:21
Korak 7

Servirajte

Poslužite s naribanim parmezanom i mljevenim paprom.

shutterstock_2087490775.jpg
Shutterstock