Jelo zanimljivog naziva "špageti od milijun dolara" odnosi se na zapečenu tjesteninu (ne moraju nužno biti špageti) s kobasicama u umaku od sušenih i pasirane rajčice i čak četiri vrste sira. Ovo jelo od tjestenine, vrlo popularne i praktične namirnice, bogato je okusima i sigurno će se svidjeti svim članovima obitelji, a priprema se jednostavno.
Ako vas je privukao zanimljiv naziv jela, možda će vam se svidjeti i kolač milijunaša - škotska slastica od prhkog tijesta, karamela i čokolade.
Sastojci
- 450 g svinjskih kobasica
- 1 luk
- 1 kg pasirane rajčice
- 60 g grubo nasjeckanih sušenih rajčica
- 450 g špageta
- 430 g ricotte
- 230 g krem sira
- 2 velika jaja
- svježe mljeveni crni papar
- 250 g nasjeckane mozzarelle
- 130 g ribanog parmezana
- krupno sjeckani peršin, za posluživanje
Recept za špagete od milijun dolara
Popržite
Propirjajte kobasice na srednjoj vatri, dodajte luk i nastavite pirjati dok ne postane smeđa, a luk staklast.
Skuhajte
Skuhajte špagete al dente.
Pirjajte
Ocijedite višak masnoće iz tave u kojoj ste pekli kobasice i dodajte pasiranu i sušenu rajčicu i miješajte dok se ne sjedine. U posudi pomiješajte sir ricottu, krem sir, jaja i papar. Dodajte vruće špagete i brzo miješajte dok jaja ne naprave umak.
Pomiješajte
Pomiješajte mozarellu i parmezan. Posložite sastojke u tepsiju tako što ćete najprije rasporediti polovicu umaka s mesom na dno, pa gore sloj polovice tjestenine. Pospite polovicu smjese mozarelle i parmezana. Nastavite slagati slojeve tako što ćete na vrh staviti preostalu smjesu mesa, pa tjestenine i sireva.
Pecite
Pecite na 180 stupnjeva dok se napuhnu, a sir potpuno rastopi i pozlatni.
Ohladite
Ostavite da se ohladi još pet minuta, ukrasite peršinom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice