Rolice od patlidžana punjene grčkim feta sirom

Patlidžan u kombinaciji s feta sirom nikad nije bio sočniji

Shutterstock

Rolice od patlidžana sa fetom jednostavno je u ukusno jelo koje kombinira bogate okuse pečenog patlidžana, kremaste fete i sočnih rajčica. Odličan je izbor za vaš idući ručak, zbog svoje brze i jednostavne pripreme u samo nekoliko koraka. 

Sastojci:

  • 160 ml maslinovog ulja
  • 700 g patlidžana
  • 1 luk
  • 6 češnja češnjaka
  • 400 g pasate od rajčice
  • 400 g feta sira
  • 2 korice limuna
  • 80 ml soka od limuna
  • origano
  • hrskavi kruh

Priprema:

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Začinite patlidžan sa pahuljicama soli i papru, zatim kuhajte, u 3 serije, 2 minute s svake strane ili dok ne porumene, dodajući još 2 žlice ulja uz svaku količinu. Ocijeditina papirnatom ručniku.

Zagrijte preostale 2 žlice ulja u svakoj tavi na srenje jakoj vatri. Kuhajte luk i češnjak, povremeno miješajući, 15 minuta. Dodajte rajčice i 80 ml vode. Zdrobite polovicu cherry rajčica stražnjom stranom žlice i kuhajte uz povremeno miješanje još 10 minuta. 

U međuvremenu stavite fetu, koricu, sok i nasjeckani origano u srednju zdjelu i miješajte, usitnjavajući fetu dok se dobro ne sjedini. Začinite svježe mljevenim crnim paprom.

Uzmite 1 krišk patlidžana odjednom, stavite na dasku i žlicom stavite 2 žlice festa smjesa na najmasniji kraj, zatim zarolajte. Ponovite s preostalim patlidžania i smjesom. Ohladite dok umak ne bude spreman.

Kad ste skoro spremni za posluživanje, stavite kolute patlidžana u tavu s umakom, žlicom prelijte malo umaka preko svakog koluta patlidžana. Kuhajte poklopljeno na srednjoj vatri 15 minuta da se patlidžan zagrije i da se okusi prožmu. 

Pospite dodatnim origanom i začinite solju i paprom. Poslužite uz hrskavi kruh. 

izvor:delicious