Recept za brzo i jednostavno jelo petkom su pržene srdelice s umakom od češnjaka i majoneze. U samo nekoliko koraka napravite ukusan i hrskav ručak. Preporučujemo vam da uz srdelice spremite Caprese salatu ili kremastu salatu od krastavaca.
Sastojci:
- 500 g svježih srdela
- 250 g brašna
- sol
- ulje
Umak:
- 3 žlice majoneze
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica soka od limuna
- 1 češanj češnjaka
- sol i papar
Priprema:
Ribu očistite od ljuskica te joj izvadite utrobu. Operite je i posušite ubrusom. Potom umočite u brašno u koje ste umiješali sol i stavite pržiti na jako zagrijano ulje po nekoliko minuta s obje strane. Kada je gotovo, izvadite ribice i stavite ih na tanjur s papirnatim ubrusom kako bi se upio ostatak masnoće
Protisnite češnjak i pomiješajte ga sa majonezom, vrhnjem i sokom od limuna te začinite. Poslužite rashlađeno uz srdelice.