Tradicionalna Caprese salata pravi je predstavnik talijanske gastronomije zbog talijanskih nacionalnih boja koje dominiraju na tanjuru. Salata je podrijetlom sa otoka Capri u Italiji. Od samo 3 sastojka; mozzarelle, rajčice i bosiljka napravite hladno predjelo ili salatu koja je zbog svoje lakoće i svježine idealna za vruće dane.
Sastojci:
- 3 rajčice
- 250 g mozzarelle
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
- sol i papar
Priprema:
Na veliki tanjur rasporedite ploške rajčice, a oko njih ploške mozzarelle. Između stavite listiće bosiljka. Prelijte maslinovim uljem i alceto balsamicom, pospite solju i paprom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice