Hrskava piletina i palenta na talijanski način gotova u pola sata

Pečena piletina s palentom iz pećnice idealan je ručak za cijelu obitelj

Shutterstock

Ako tražite recept za brz i jednostavan ručak iz pećnice, imamo za vas idealno jelo gotovo u samo pola sata. Hrskava pečena piletina s palentom i cherry rajčicama ručak koji je gotovo u nekoliko jednostavnih koraka. Ružmarin i češnjak obogaćuju cijelo jelo posebnom aromatičnom notom mediteranske kuhinje. 

Sastojci

  • 500 g gotove palente
  • 25 g parmezana
  • 2 fileta pilećih prsa
  • 250 g cherry rajčica
  • ružmarin
  • češanj češnjaka
  • maslinovo ulje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, prstima izlomite kuhanu palentu na male komadiće i stavite na dno manjeg kalupa za pečenje.. Dodajte parmezan i promiješajte. Stavite pileća prsa, cherry rajčice, ružmarin i češnjak na palentu, pokapajte maslinovim uljem i začinite po želji.

Pecite 25 minuta dok koža piletine ne postane hrskava i zlatna, a palenta i sir ne dobiju koricu oko rubova. 

Izvor: Good food