Teleća jetrica na venecijanski način je jelo čija će vas aroma osvojiti na prvu. Jetrice su odličan izvor željeza, a prije su bile jako popularna namjernica u gastronomiji. Okus jetrica odlično upotpunjuje okus crnog vina i češnjaka. Preporučujemo da jelo jedete uz kuhanu palentu

Sastojci:

  • 500 g telećih jetrica
  • 4 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 d crnog vina
  • maslinovo ulje
  • peršin sjeckani
  • sol i papar
  • kriške limuna

Priprema:
Luk oljuštite i narežite na tanke kolutiće. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte luk i nasjeckani češnjak oko pola sata, dok ne omekša i lagano porumeni. Pirjani luk izvadite iz tave i stavite na tanjur sa strane.

Jetrica narežite na vrlo tanke kriške i kratko ih popržite na ulju na kojem se pirjao luk. Kad su gotove, jetrica posolite i popaprite pa stavite sa strane na tanjur s pirjanim lukom. Na kraju deglazirajte tavu crnim vinom kako biste iskorisili sokove od pirjanja i pečenja. Tim otopljenim slojem od pečenja prelijte jetrica i luk.

Na kraju pospite sjeckanim peršinom. Poslužite s kriškom limuna, a kao prilog najbolje je poslužiti palentu.