Pileći somun s jogurtom lagan je i brz obrok idealan za ljetne dane. Piletinu pripremite ranije i marinirajte u limunu i limunovoj korici koja će piletinu učiniti sočnom i mekanom. Ako želite možete dodati u somun još neko povrće kao dodatak. 

Sastojci:

  • 2 pileća prsa
  • 1 limun
  • 1 žličica origana
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 somuna
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • dimljena crvena slatka paprika
  • krastavci
  • rajčica

Priprema:
Stavite piletinu narezanu na kockice u zdjelu. Ocijedite sok od limuna, a koru skinite gulilicom. Dodjate koru i pola soka u piletinu, zajedno s origanom, češnjakom i uljem. Dobro promiješajte, pokrijte i ohladit sat vremena. Zgrijte tavu i popržite piletinu. Zagrijte somune na tavi, premažite grčkim jogurtom, pospite paprikom, dodajte narezanu rajčicu, krastavac i meso.