Pileći somun s jogurtom lagan je i brz obrok idealan za ljetne dane. Piletinu pripremite ranije i marinirajte u limunu i limunovoj korici koja će piletinu učiniti sočnom i mekanom. Ako želite možete dodati u somun još neko povrće kao dodatak.
Sastojci:
- 2 pileća prsa
- 1 limun
- 1 žličica origana
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 somuna
- 4 žlice grčkog jogurta
- dimljena crvena slatka paprika
- krastavci
- rajčica
Priprema:
Stavite piletinu narezanu na kockice u zdjelu. Ocijedite sok od limuna, a koru skinite gulilicom. Dodjate koru i pola soka u piletinu, zajedno s origanom, češnjakom i uljem. Dobro promiješajte, pokrijte i ohladit sat vremena. Zgrijte tavu i popržite piletinu. Zagrijte somune na tavi, premažite grčkim jogurtom, pospite paprikom, dodajte narezanu rajčicu, krastavac i meso.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice