Recept dana: Bolonjez s mesom i gljivama

Gljive će obogatiti mesni ragu.

Shutterstock

Bolonjez je jedan od najomiljenijih jela, praktično i brzo, a vrlo zasitno. Isprobajte malo drugačiji recept s jednim dodatnim sastojkom - gljivama koji će obogatiti mesni ragu.

Sastojci:

  • 2 luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 500 g mljevenog mesa
  • 90 g nasjeckanih gljiva
  • origano ili mješavina bilja
  • 400 ml umaka od rajčice
  • 1 žlica paste od rajčice
  • sol i papar
  • tjestenina (npr. špageti) 300 g
Shutterstock 

Priprema:

U veću tavu stavite luk i ulje i pržite na jačoj vatri 3-4 minute. Dodajte češnjak i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte gljive i začinsko bilje te pržite još nekoliko minuta.

Umiješajte umak od rajčice, mljeveno meso, kečap ili pire od rajčice i začine. Pričekajte da prokuha pa smanjite vatru. Poklopite i provjeravajte uz povremeno miješanje sljedećih pola sata.

U međuvremenu skuhajte špagete u velikom loncu kipuće, posoljene vode. Dobro ih ocijedite, isperite vrućom vodom, vratite u lonac i dodajte žličicu maslinovog ulja. Zatim dodajte umak koji ste prethodno napravili. Pospite parmezanom ili naribajte sir i uživajte!