Paštašuta je jedno od najpopularnijih jela s tjesteninom koja je umiješana u ukusni umak od rajčice i mljevenog mesa. Iako mnogi misle da je ovo jelo isto što i bolonjez nije tako, za pripremu paštašute trebat će vam manje od sat vremena. Spoj tjestenine, bogatog mesnog umaka i finih začina čini paštašutu pravim klasikom koji oduševljava svojim okusom.
Sastojci:
- 1 luk
- 1 mrkva
- 500 g mljevenog mesa
- 400 g tjestenine
- 200 ml pasate od rajčice
- sol
- papar
- peršin
- miks mediteranskih začina
Priprema:
Zagrijte ulje na tavi i dodajte nasjeckanog luk i mrkve. Kada povrće povene dodajte mljevenog mesa i začinite ga. Pomiješajte i dodajte malo vode, smanjite da lagano krčka.
U isto vrijeme u drugoj posudi skuhajte tjesteninu, kad su spremni, ocijedite ih i isperite pod vodom. Kada je meso pri kraju dodajte pasatu od rajčice, nakon dodavanja pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
Peršin nasjeckajte, dodajte umak u tjesteninu, pomiješajte i jelo je spremno za serviranje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice