Pohana piletina mnogima je omiljeno jelo, ali kad vam dosadi uobičajen način pohanja i prženja mesa, isprobajte piletinu u tijestu čiji je glavni sastojak pivo. Takva metoda zove se orly, a pomoću nje možete pohati i druge namirnice, riblje filete, gljive ili cvjetove tikvica.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 200 g oštrog brašna
- 2 jaja
- 300 ml piva (po želji)
- začini po želji: sol, papar, vegeta, slatka ili mljevena paprika
Priprema:
Pomiješajte razmućena jaja, brašno, začine i pivo po izboru. Ostavite smjesu da odstoji desetak minuta.
Pileći file narežite i začinite po želji pa ih umočite u smjesu za pohanje i pecite na dobro zagrijanom ulju nekoliko minuta s obje strane.
Poslužite uz salatu i prilog po želji, primjerice rizi-bizi, pire krumpir ili pak neki umak.