Cordon bleu je pohani odrezak punjen šunkom i sirom, u originalu se priprema od telećeg ili svinjskog mesa, ali se vrlo često koristi i piletina ili puretina. Naš poznati zagrebački odrezak navodno je također nastao od svinjskog cordon bleua, što u prijevodu znači "plava vrpca", a koji se pripremao za vrijeme drugog svjetskog rata. Kao zemlje porijekla spominju se Švicarska i Francuska. 

Na YouTube kanalu CUCINA GEEK - Traditional Italian Recipes pronašli smo recept za teleći cordon blue koji se vrlo jednostavno priprema i savršen je prijedlog za ručak koji će voljeti cijela obitelj. Poslužite uz krumpir, paše i uz pire i pomfrit, ali i uz rižu ili rizi bizi.

Sastojci

4 tanka teleća odreska
120 g šunke
tvrdi sir po izboru
3 jaja
120 g krušnih mrvica
100 g brašna
prstohvat soli

Recept za teleći cordon blue

14:41
Korak 1

Istucite meso

Odresci moraju biti tanki i bez masnoće  pa ih istucite batom za meso.

14:44
Korak 2

Zarolajte

Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola.

14:44
Korak 3

Pohajte

Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja te u krušne mrvice. Poredajte na tanjur i ostavite sat vremena u hladnjaku.

14:45
Korak 4

Pržite

Ispržite punjene odreske na ulju.

Postupak pogledajte u videu: