Pohana piletina često se nalazi na jelovniku jer je ukusna, hrskava i sočna, ali pohanje nije najzdraviji izbor. Pronašli smo genijalan recept za lažno pohanje, naime, u ovom jelu ne trebate brašno, jaja i krušne mrvice već se panira u lažnoj smjesi - od tostiranog kruha!

Piletina se najprije marinira u sočnoj marinadi od kiselog vrhnja, soja umaka, maslinovog ulja i začina, a nakon što se uvalja u lažni poh, ne prži se u ulju kao što je slučaj kod klasičnog pohanja. Peče se na plehu obloženom papirom za pečenje bez kapi ulja. 

Sastojci

  • 400 g pilećeg filea
  • 200 g kiselo vrhnja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 20 ml sojinog umaka
  • 3 tosta kruha
  • malo svježeg peršina
  • 1 žličica limunove kore

Recept za pohanu piletinu iz pećnice

11:54
Korak 1

Napravite marinadu

U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, soja umak, maslinovo ulje i začine te dobro promiješajte.

11:55
Korak 2

Marinirajte meso

Prelijte preko mesa, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira oko sat vremena.

11:56
Korak 3

Izmiksajte

U blender stavite tostirani kruh, nasjeckani peršin, koricu limuna i češnjak. Sve dobro izmiksajte dok se sastojci ne sjedine.

11:56
Korak 4

Panirajte

Meso uvaljajte u smjesu i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.

11:56
Korak 5

Pecite

Pecite na 180°C oko 25 minuta.