Pohana piletina često se nalazi na jelovniku jer je ukusna, hrskava i sočna, ali pohanje nije najzdraviji izbor. Pronašli smo genijalan recept za lažno pohanje, naime, u ovom jelu ne trebate brašno, jaja i krušne mrvice već se panira u lažnoj smjesi - od tostiranog kruha!
Piletina se najprije marinira u sočnoj marinadi od kiselog vrhnja, soja umaka, maslinovog ulja i začina, a nakon što se uvalja u lažni poh, ne prži se u ulju kao što je slučaj kod klasičnog pohanja. Peče se na plehu obloženom papirom za pečenje bez kapi ulja.
Sastojci
- 400 g pilećeg filea
- 200 g kiselo vrhnja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 20 ml sojinog umaka
- 3 tosta kruha
- malo svježeg peršina
- 1 žličica limunove kore
Recept za pohanu piletinu iz pećnice
Napravite marinadu
U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, soja umak, maslinovo ulje i začine te dobro promiješajte.
Marinirajte meso
Prelijte preko mesa, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira oko sat vremena.
Izmiksajte
U blender stavite tostirani kruh, nasjeckani peršin, koricu limuna i češnjak. Sve dobro izmiksajte dok se sastojci ne sjedine.
Panirajte
Meso uvaljajte u smjesu i posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite
Pecite na 180°C oko 25 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice