Recept dana: Najsočnija brza pita s tunjevinom iz konzerve

Za ljubitelje tune, donosimo prijedlog za odličnu pitu s lisnatim tijestom.

Shutterstock

S tunjevinomiz konzerve ne morate raditi samo salatu s tjesteninom. Možete ispeći sočnu pitu, a treba vam samo kupovno pakiranje lisnatog tijesta, konzerva tunjevine s kojom možete pomiješati tvrdo kuhana jaja i kiselo vrhnje, a pita je gotova za 35 minuta.

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 300 g tunjevine iz konzerve
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 2 jaja
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • papar
  • sol

Priprema:

Odmrznite tijesto i podijelite ga na dva dijela. Tunjevinu ocijedite od ulja i zgnječiti. Kuhana jaja ogulite i sitno nasjeckajte. Izmiksajte ribu i jaja pa dodajte vrhnje i dva žumanjka. Posebno umutiti pjenasto bjelanjak pa ga lagano sjedinite s prethodno dobijenom masom. Posolite i popaprite.

Odmrznutu polovicu tijesta odvojiti i staviti na dno posude. U sredinu staviti riblju smjesu, lijepo je rasporediti i prekriti dužom polovicom tijesta. Izbodite površinu vilicom i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta.

Nakon toga ostavite da se malo ohladi te narežite.

 Izvor: Glossy