Hladna salata od tjestenine i tunjevine jedan je od prvih obroka koje zna pripremiti svaki početnik. Ali to ne znači da nije ukusna i zasitna u bilo koje vrijeme, a posebno kad nemate puno vremena ili kroz cijelo ljeto kad je prevruće za dugo kuhanje, pečenje ili prženje nekih kompliciranijih obroka.

Donosimo brz recept za finu i ukusnu i vrlo zasitnu salatu od tjestenine, tunjevine, jaja, sira i povrća. Ako nemate sve sastojke kod kuće, možete dodati i neke druge, primjerice krastavac, cherry rajčice, papriku i masline.

Recept za salatu od tune i tjestenine

Sastojci:

  • 1 pakiranje tjestenine po izboru
  • 2 čaše kiselog vrhnja
  • 200 g majoneze
  • 3 kuhana jaja
  • 100 g sira
  • 200 g tunjevine
  • 100 g kukuruza
  • 1 glavica luka
  • parmezan
  • origano
  • peršin
  • sol
Najbrži recept za salatu od tune
Shutterstock 

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u slanoj vodi, pa pomiješajte s majonezom i kiselim vrhnjem u koje ste dodali sitno sjeckani peršin i origano.

Tvrdo kuhana jaja narežite na kockice i pomiješajte s tunom, kukuruzom i naribanim sirom.

Sjedinite s tjesteninom i po želji posipajte parmezanom i ukrasite kolutićima luka.