Pripremite savršeno hrskavu pohanu piletinu!

Katsu piletina japansko je jelo napravljeno od pilećeg filea pohanog u brašnu, jajetu i japanskim panko mrvicama, odnosno krupnijim prezlama, a zatim pržena u dubokom ulju.

Shutterstock

Panko su japanske krušne mrvice koje su svjetlije i krupnije te su tajna savršeno hrskavog i sočnog komada mesa. Poslužite ga u posudi sa sushi rižom, svježim kupusom, mladim lukom i voćem, poput manga i šipka.

Hrskava katsu piletina

Sastojci:

300 g pilećeg filea
½ žličice soli
¼ žličice papra
1 jaje
½ žličice suncokretovog ulja
3 žlice glatkog brašna
60 g panko mrvica
720 ml suncokretovog ulja za prženje

Priprema:

Komad pilećeg filea režite vodoravno te se zaustavite prije nego što prerežete meso do kraja, tako će te dobiti tanki i veći komad pilećeg filea. Ako je potrebno koristite bat za meso kako bi po cijeloj površini bilo iste debljine, a zatim ga prerežite kako biste dobili dva jednaka komada. S obje strane začinite soli i paprom.

Dodajte ulje u lonac s debljim dnom i stavite na srednje jaku vatru. Pripremite tri posude - jednu s brašnom, jednu s jajetom i jednu s panko mrvicama. U jaje dodajte pola žličice ulja pa vilicom dobro umutite. Uvaljajte piletinu u brašno s obje strane, otresite višak, zatim umočite u jaje, pričekajte da se višak ocijedi pa uvaljajte u panko mrvice. Ako imate termometar pričekajte da se ulje zagrije do 170 stupnjeva, lagano spustite piletinu u vruće ulje i pržite tri minute, okrećući meso nakon proteka pola vremena. Prebacite na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće. Ponovite postupak s drugim komadom mesa.

Meso prebacite na dasku i narežite na prutiće širine tri centimetara. Poslužite uz umak i salatu po izboru.