Frozen yogurt je popularna ljetna festivalska slastica, ali ne morate čekati u redu na festivalskim kućicama, već ga možete lako pripremiti i kod kuće. Pire možete kupiti u konzervi u dobro opskrbljenim supermarketima ili napraviti sami. Trebat će vam jako zreli mango i dobar blender te nekoliko minuta vremena. U slast!
Frozen yogurt s mangom
Sastojci:
600 g grčkog jogurta
300 g pirea od manga
1 žličica mljevenog kardamoma
100 g šećera
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u posudi pa ih prebacite u aparat za sladoled. Postavite postavke prema uputama proizvođača pa pustite da se vrti i hladi sve dok tekstura ne postane nalik sladoledu.
Ako nemate aparat za sladoled, smrznite smjesu u plastičnoj posudi s poklopcem pa je svakih pola sata izradite vilicom kako bi razbili kristale. Izvadite frozen yogurt iz zamrzivača 10 minuta prije serviranja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice