Kiselo vrhnje u marinadi u ovom slučaju održava piletinu posebno sočnom. U pripremi svakako upotrijebite panko mrvice, koje su krupnije od običnih, kako bi piletina bila još hrskavija.

Poslužite s par kriški limuna, a po želji napravite i umak od kiselog vrhnja, limunovog soka i malo svježeg vlasca. Kiselo vrhnje u ovoj varijanti možete zamijeniti i grčkim jogurtom.

Hrskava piletina marinirana u kiselom vrhnju

Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
sol, papar
10 g svježeg vlasca
2 žlice luka u prahu
200 g panko mrvica
ulje za prženje
1 limun

Priprema:

Pileća prsa vodoravno prerežite i začinite sa soli i paprom. Vlasac nasjeckajte na sitno. U posudi srednje veličine pomiješajte kiselo vrhnje, vlasac i žlicu luka u prahu pa dodajte malo soli i papra. Svaki komad piletine uvaljajte u smjesu s obje strane. U drugoj zdjeli pomiješajte panko mrvice s ostatkom luka u prahu te dodajte malo soli i papra. Utisnite pileća prsa u smjesu s panko mrvicama s obje strane. U većoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje za prženje. Ubacite po dva komada piletine te ih pržite dok ne porumene, otprilike pet minuta sa svake strane.

Izvadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Ponovite postupak s preostalim mesom. Poslužite s kriškama limuna, umakom, salatom ili prilogom po želji.