Pripremite pečeni pastrnjak s medom

Pastrnjak je korjenasto povrće srodno mrkvi koje se sigurno ne nalazi često na vašem jelovniku. Ovaj će recept to promijeniti!

Shutterstock

Pastrnjak, korjenasto povrće orašastog okusa, bogato je vlaknima i vitaminom C. Poslužit će kao odličan prilog, osobito ako ga prelijete s malo meda.

Za najbolji rezultat, narežite pastrnjak na jednake komade, nalik pomfritu. Prije pečenja ga pomiješajte s grubo nasjeckanim orašastim plodovima, prelijte ga medom pa pričekajte da poprimi lijepu zlatnu boju. Dobar tek!

Pečeni pastrnjak s medom

Sastojci:
500 g pastrnjaka
1 žlica brašna
1 žlica meda
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica sušenog timijana
sol

Priprema:
Operite, ogulite i odrežite krajeve, a zatim svaki pastrnjak prerežite uzdužno, pa zatim na manje komade, nalik pomfritu. Lonac napunite vodom, posolite i ubacite narezani pastrnjak. Stavite na srednje jaku vatru, pričekajte da zakuha, a zatim kuhajte još pet minuta. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Ocijedite pomoću cjedila i ostavite u njemu još nekoliko minuta da se prosuši. Prebacite u zdjelu, pospite žlicom brašna, prelijte medom i maslacem pa začinite s češnjakom i timijanom. Dobro promiješajte kako bi svaki komad bio obložen medom, brašnom i začinima. Stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na 40 minuta, okrećući komade pastrnjaka na pola vremena. Poslužite odmah!