Ako se odlučite na pripremu domaćeg čipsa od batata, slobodno se poigrajte začinima. Čili pahuljice, kajenski papar, timijan i ružmarin dobro će se uklopiti u ovu priču.
Nakon pečenja poslužite ih s jednostavnim umakom od grčkog jogurta i svježeg bilja. Naravno, poslužit će i kao prilog uz dobar komad mesa. Dobar tek!
Čips od batata
Sastojci:
2 velika batata
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
2 žličice začina po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pripremite dva veća lima za pečenje te ih obložite papirom za pečenje. Operite i osušite batat. Narežite na kolutove debljine jedan centimetar. Prebacite u posudu i prelijte maslinovim ulje pa dobro promiješajte rukama. Poslažite kriške krumpira na limove, posolite i popaprite po ukusu.
Pecite dok jedna strana batata ne poprimi lijepu zlatnu boju, otprilike 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice pa pomoću špatule okrenite batat i vratite ga u pećnicu na još 10 do 15 minuta. Poslužite odmah uz omiljeni umak.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice