Gotovo da i nema bržeg ručka od onog koji uključuje pileća prsa. Doduše, to ne znači da ih morate samo lijeno okrenuti na tavici i poslužiti uz zelenu salatu. Pridajte im malo pažnje i još dvije, tri minute svog vremena - i pripremite odličan glaze od meda i limunovog soka.
Ove ukusne, ljepljive komade piletine poslužite uz kuhano povrće, rižu ili pire krumpir.
Pileća prsa s limunom i medom
Sastojci:
500 g pilećih prsa (bez kože i kostiju)
2 žlice meda
80 ml soka od limuna
malo brašna
sol, papar
1/2 žličice đumbira u prahu
malo šećera
malo maslaca
maslinovo ulje
Priprema:
Pileća prsa filetirajte. U posudi pomiješajte limun, med, sol, papar, đumbir i malo šećera. Na maslinovu ulju i malo maslaca popržite odreske i, kad porumene, izvadite ih na tanjur. Izlijte višak masnoće, a na ostatak dodajte mješavinu limuna, meda i začina pa uz stalno miješanje pustite da umak prokuha na laganoj vatri.. Med i šećer trebaju se otopiti, a umak postati lagano ljepljiv. Potom dodajte piletinu i pričekajte da umak još jednom proključa. Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice