Cherry rajčice, svježi krastavac, kozji sir, datulje, slanutak… Kada pomiješajte sve ove sastojke u bogatu salatu, uvjerit ćete se da savršeno funkcioniraju.
Budući da je slanutak pun proteina, ova salata može poslužiti kao samostalan obrok. Dobro je začinite i uživajte u nezaboravnoj kombinaciji okusa. Dobar tek!
Salata sa slanutkom i kozjim sirom
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
1 žlica korice limuna
2 žlice limunovog soka
1 žličica soli
¼ žličice papra
1 žličica sjemenki kumina
350 g slanutka iz konzerve
150 g cherry rajčica
4 datulje
2 svježa krastavca
svježe nasjeckani peršin
80 g kozjeg sira
listići svježe mente
Priprema:
Češnjak ogulite i protisnite, rajčice operite i prepolovite, datulje narežite na manje komade kao i svježe krastavce. U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, protisnuti češnjak, limunovu koricu i sok te sol i papar. U manjoj tavi na niskoj vatri tostirajte sjemenke kumina dok ne zamirišu, otprilike 30 sekundi. Maknite ih s vatre pa ih usitnite u mužaru ili ih zdrobite drškom noža. Dodajte ih u posudu s maslinovim uljem i promiješajte. Ubacite slanutak, cherry rajčice, datulje, krastavce, pečenu papriku, peršin pa dobro promiješajte. Prebacite na pladanj za posluživanje i pospite komadićima kozjeg sira i listićima mente. Po želji prelijte s još malo maslinovog ulja i par kapi limunovog soka
Salatu možete pripremiti i večer ranije, ubaciti u staklenku s poklopcem i čuvati je u hladnjaku do odlaska na posao.