Baza ovih keksića je slanutak, koji je prepun vlakana i proteina. Također, keksi ne sadržavaju pšenično brašno, mliječne proizvode, jaja ni orašaste plodove. Pun su pogodak za one koji su na posebnom režimu prehrane, ali i sve druge koji se žele priključiti.
Trebat će vam samo sedam pristupačnih sastojaka i pola sata!
Keksi od slanutka s čokoladom
Sastojci:
400 g slanutka iz konzerve
90 g zobenih pahuljica
2 zrele banane
50 g smeđeg šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica praška za pecivo
50 g nasjeckane čokolade
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a slanutak ocijedite i dobro isperite. Sve sastojke osim čokolade dodajte u multipraktik, blendajte dok se sastojci ne sjedine i dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu prebacite u zdjelu, dodajte čokoladne kapljice pa promiješajte. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, pa žlicom vadite smjesu na papir u malim hrpicama. Žlicu lagano namočite vodom, a svaku hrpicu sa stražnjom stranom žlice lagano stisnite, kako bi dobili oblik diska debljine jednog centimetra. Stavite u pećnicu na 25 minuta. Gotovi keksići će i dalje biti mekani, ali zlatne boje. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da kratko hlade na limu za pečenje, a zatim ih preselite na rešetku kako bi se do kraja ohladili. Poslužite odmah ili čuvajte u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice