Opće je poznato kako biste ribu na jelovnik trebali uvrstiti barem jednom tjedno. Na popis ribljih recepata koje izmjenjujete svakako uključite i ovaj recept za losos u hrskavom omotaču od panko mrvica. Gotov je za 20 minuta, što ga čini idealnim odabirom tijekom radnog tjedna.
Svježi losos je najbolji izbor, ali poslužit će i smrznuti fileti. Poslužite gotovo jelo uz pečeno povrće, sezonsku salatu, kremasti pire krumpir ili rižu. Dobar tek!
Losos u panko mrvicama
Sastojci:
- 6 žlica panko mrvica
- 1 žlica naribanog parmezana
- ½ žličice soli
- ½ žličice timijana
- ½ žličice peršina
- ½ žličice češnjaka u granulama
- ½ žličice korice limuna
- 2 fileta lososa
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte panko mrvice i parmezan s ostatkom začina. Losos stavite, s kožom prema dolje, na pripremljeni lim i premažite ga rastopljenim maslacem.
- Uvaljajte ga u smjesu od panko mrvicama i rukom ih, po potrebi, lagano utisnite kako bi se bolje uhvatile za losos.
- Stavite u pećnicu na 20 minuta. Ako primijetite da korica počinje brzo dobivati boju, prekrite aluminijskom folijom i nastavite peći.
- Izvadite iz pećnice pa servirajte s prilogom po želji i par kriški limuna. Dobar tek!