Hrskavi losos iz pećnice gotov za 20 minuta

Losos u panko mrvicama brzi je ručak kojeg se nikada nećete zasititi!

Shutterstock

Opće je poznato kako biste ribu na jelovnik trebali uvrstiti barem jednom tjedno. Na popis ribljih recepata koje izmjenjujete svakako uključite i ovaj recept za losos u hrskavom omotaču od panko mrvica. Gotov je za 20 minuta, što ga čini idealnim odabirom tijekom radnog tjedna.

Svježi losos je najbolji izbor, ali poslužit će i smrznuti fileti. Poslužite gotovo jelo uz pečeno povrće, sezonsku salatu, kremasti pire krumpir ili rižu. Dobar tek!

Losos u panko mrvicama

Sastojci:

  • 6 žlica panko mrvica
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice timijana
  • ½ žličice peršina
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice korice limuna
  • 2 fileta lososa
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte panko mrvice i parmezan s ostatkom začina. Losos stavite, s kožom prema dolje, na pripremljeni lim i premažite ga rastopljenim maslacem.
  3. Uvaljajte ga u smjesu od panko mrvicama i rukom ih, po potrebi, lagano utisnite kako bi se bolje uhvatile za losos.
  4. Stavite u pećnicu na 20 minuta. Ako primijetite da korica počinje brzo dobivati boju, prekrite aluminijskom folijom i nastavite peći.
  5. Izvadite iz pećnice pa servirajte s prilogom po želji i par kriški limuna. Dobar tek!