Ova pohana cvjetača mnogo je zdravija alternativa prženoj verziji, a razliku nećete ni osjetiti. Savjetujemo da koristite panko mrvice, koje su veće od uobičajenih krušnih mrvica, kako bi cvjetača bila hrskavija.
Poslužite kao prilog ili večernji snack!
Pohana cvjetača iz pećnice
Sastojci:
1 glavica cvjetače
3 jaja
1 žličica mljevene paprike
½ žličice soli
1 žličica papra
1 žlica origana
100 g panko mrvica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte mljevenu papriku, sol i papar, a u drugu dodajte origano i panko mrvice.
Cvjetaču narežite na manje komade pa svaki komad umočite u jaje, a zatim u panko mrvice. Rasporedite po limu za pečenje i stavite u pećnicu na 30 minuta, dok cvjetača ne dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice