Iskoristite sezonu graška za pripremu ukusnog priloga, koji odlično pristaje uz ribu i piletinu. Ako vam svježi grašak nije pri ruci, poslužit će i smrznuti ili iz konzerve, ali dojam ipak neće biti isti.
Dobra je vijest da ga možete servirati i kao namaz na kruhu, s krekerima ili grisinima.
Pire od graška s mentom
Sastojci:
- 450 ml vode
- 300 g svježeg graška
- 5 g listova svježe mente
- sol, papar
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- Ulijte vodu u lonac, stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zavrije. Smanjite vatru, dodajte grašak, listiće mente i prstohvat soli pa kuhajte otprilike pet minuta, dok grašak ne omekša.
- Procijedite grašak i pomoću štapnog miksera blendajte dok ne dobijete glatki pire. Probajte pa začinite sa soli i paprom po ukusu.
- Dodajte maslac u još topli pire i miješajte dok se ne rastopi. Poslužite toplo!