Vrećica smrznutog graška pravo je blago, a dokazni materijal je ova jednostavna tjestenina s pestom od graška, gotova za tren. Preporučujemo da upotrijebite špagete ili tagliatelle. Dok se tjestenina kuha, brzinski napravite pesto i završite ručak u rekordnom vremenu.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. Dobar tek!
Tjestenina s pestom od graška
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 200 g smrznutog graška
- 1 mali režanj češnjaka
- listići mente
- 60 g pinjola
- 60 g parmezana
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
Priprema:
- Smrznuti grašak kuhajte otprilike tri minute u kipućoj vodi pa ga procijedite.
- Češnjak, listiće mente, sol i papar zgnječite u mužaru. Dodajte pinjole i grašak pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara.
- Umiješajte naribani parmezan i nekoliko žlica maslinovog ulja.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je, ali ostavite pola šalicce vode u kojoj se kuhala.
- Pomiješajte tjesteninu s pestom i malo vode od kuhanja. Dobro promiješajte, premjestite na tanjure pa prelijte s još malo maslinovog ulja.