Rajčica, čili i tjestenina savršen su spoj, to je neupitno. Pustite da se sastojci kratko krčkaju, pomiješajte gusti umak s tjesteninom i za kraj naribajte malo parmezana. I to je to!
Ovaj obrok bit će spreman za serviranje za 20-ak minuta, a uz to je i cjenovno vrlo pristupačan. Želimo vam dobar tek!
Ljutkasta tjestenina s rajčicom
Sastojci:
- 400 g tjestenine (penne)
- 500 g sjeckanih rajčica iz konzerve
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 mala čilija
- 2 režnja češnjaka
- sol, papar
- naribani parmezan
Priprema:
- Čili operite, očistite od sjemenki pa ga sitno nasjeckajte.
- Ogulite češnjak i također ga sitno nasjeckajte.
- Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavici. Dodajte čili i češnjak, pričekajte minutu da otpuste okuse.
- Ubacite bosiljak i miješajte dok listovi ne povenu.
- Dodajte rajčicu, dobro promiješajte pa kuhajte otprilike 10 minuta na laganoj vatri.
- Kad se umak zgusne, posolite i popaprite po ukusu.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Umiješajte tjesteninu u pripremljeni umak, rasporedite na tanjure i pospite je naribanim parmezanom. Poslužite odmah!