Vrećica smrznutog graška pravo je blago, a dokazni materijal je ova jednostavna tjestenina s pestom od graška, gotova za tren. Preporučujemo da upotrijebite špagete ili tagliatelle. Dok se tjestenina kuha, brzinski napravite pesto i završite ručak u rekordnom vremenu.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. Dobar tek!

Tjestenina s pestom od graška

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 mali režanj češnjaka
  • listići mente
  • 60 g pinjola
  • 60 g parmezana
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar

Priprema:

  1. Smrznuti grašak kuhajte otprilike tri minute u kipućoj vodi pa ga procijedite.
  2. Češnjak, listiće mente, sol i papar zgnječite u mužaru. Dodajte pinjole i grašak pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara.
  3. Umiješajte naribani parmezan i nekoliko žlica maslinovog ulja.
  4. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedite je, ali ostavite pola šalicce vode u kojoj se kuhala.
  5. Pomiješajte tjesteninu s pestom i malo vode od kuhanja. Dobro promiješajte, premjestite na tanjure pa prelijte s još malo maslinovog ulja.