Popis sastojaka je kratak, baš kao i priprema! Trebat će vam samo svježa kadulja, tjestenina po izboru, par svježih šampinjona i nekoliko sastojaka iz svake smočnice.
Priprema će vam oduzeti samo 20-ak minuta, a jelo će biti prikladno i za vegetarijance. Imajte na umu da su sastojci u nastavku dostatni za dva serviranja pa po potrebi prilagodite količinu. Dobar tek!
Tjestenina s gljivama i kaduljom
Sastojci:
200 g tjestenine
1 žlica maslinovog ulja
1 ljutika
1 češanj češnjaka
150 g šampinjona
120 ml slatkog vrhnja
1 žlica nasjeckane svježe kadulje
sol, papar
Priprema:
Stavite vodu u lonac, posolite i ostavite da zavrije. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Ljutiku očistite i narežite na polumjesece, šampinjone na tanke šnite, a češnjak protisnite. Zagrijte maslinovo ulje na tavi pa dodajte ljutiku i pržite dok ne omekša, dodajte i češnjak pa pržite još minutu. Ubacite gljive i kuhajte dok ne omekane, ulijte vrhnje, dodajte kadulju i promiješajte. Začinite sa soli i paprom i ostavite da kratko prokuha.
Ocijedite tjesteninu i sačuvajte malo vode od kuhanja. Ubacite tjesteninu u umak i sve dobro promiješajte. Regulirajte gustoću umaka, po želji, s vodom od tjestenine. Izvadite na tanjure i pospite parmezanom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice