Ako ste prethodnog dana za ručak pripremali pečenu piletinu i ostalo vam je mesa, iskoristite ga za pripremu savršenih quesadilla. Uz natrganu piletinu, trebat će vam cheddar i paprika, a preporučujemo da napravite i brzu sezonsku salsu od paprike, rajčica i manga.
Sastojci su dostatni za dvije osobe, a vrijeme pripreme ne bi trebalo biti duže od 20 minuta. Dobar tek!
Quesadille s piletinom i sirom
Sastojci za quesadille:
- 4 tortilje
- 150 g cheddara
- 300 g natrgane piletine
- 1 crvena paprika
- šaka korijandera
Sastojci za salsu:
- 1 žuta paprika
- 1 mali mango
- 8 cherry rajčica
- 2 mlada luka
- 1 čili papričica
- 1 limeta
- sol, papar
Priprema:
- Kako biste pripremili salsu, operite i narežite povrće na male kockice. Očistite paprike i čili od sjemenki i ocijedite limetu.
- Pomiješajte sve sastojke, dobro ih zalijte sokom limete pa posolite i popaprite po ukusu.
- Dvije tortilje stavite na ravnu podlogu obloženu papirom za pečenje. Nadjenite ih sirom, natrganom piletinom, kockicama paprike i nasjeckanim korijanderom, a zatim ih preklopite drugim dvjema tortiljama.
- Pecite quesadille na zagrijanoj tavi otprilike tri minute sa svake strane.
- Salsu možete staviti u quesadille ili je možete servirati u zasebnoj posudici. Uživajte!