Jesenska jela nezamisliva su bez bundeve. Ovaj plod je prava riznica vitamina, a koristi se za slana i slatka jela, u juhama, varivima, složencima, rižotu, kolačima, pitama, ali i kao samostalan prilog jelima. U hladnim jesenskim danima preporučujemo vam toplu krem juhu od bundeve, a ovo je vrlo jednostavan recept s jeftinim sastojcima.
Recept za krem juhu od bundeve
Sastojci:
1 luk
1 mrkva
1 kg bundeve
600 ml vode
100 ml vrhnja za kuhanje
ulje, sol, papar
Priprema:
Luk i mrkvu sitno nasjeckajte i propirjajte na tavi na ulju. Bundevu očistite i narežite na kockice i stavite u isti lonac. Podlijte vodom i kuhajte dok bundeva ne omekša. Kad omekša, izgnječite mikserom u pire. Zatim posolite, popaprite i dodajte vrhnje za kuhanje te ponovno stavite kuhati. Poslužite toplo uz tostirani kruh.