Juha od rajčice jedna je od juha koje nas najviše podsjećaju na djetinjstvo, i bilo da je obožavate ili ne podnosite iz istog razloga, sigurno se slažete da prija više nego bilo koje drugo jelo nakon napornog radnog dana.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svojevremeno je otkrila kako voli kuhati crvenu juhu s rajčicom, a tajni sastojak koji joj daje poseban okus i miris je bosiljak. Donosimo vam recept za jednostavnu juhu od rajčice, a ako želite gustu krem juhu od rajčice, dodajte maslac i zalijte mlijekom te na kraju dodajte malo slatkog i kiselog vrhnja.

Sastojci:

  • 1 kg nasjeckane rajčice
  • pola glavice luka
  • 4 veće mrkve
  • 1 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježi bosiljak
  • smeđi šećer po želji
Juha od rajčice i bosiljka
Shutterstock 

Priprema:

Na maslinovom ulju propirjajte luk, dodajte nasjeckanu rajčicu, podlijte bijelim vinom, posolite i pustite da prokuha. Dodajte naribane mrkve i pustite da vrije na laganoj vatri.

Kada se juha malo ohladi dodajte dvije šake listića svježeg bosiljka i propasirajte štapnim mikserom. Probajte i prema potrebi i želji dodajte još soli ili malo smeđeg šećera.