Kalendarskim dolaskim jeseni, ali najviše kad temperature padnu i počinju jesenske kiše, najbolja okrjepa je domaća juha. Još je bolja ako je bogata raznovrsnim povrćem i krumpirom. Takvo toplo i zdravo jelo odličan je izvor vitamina i minerala kao što su vitamin B koji će ojačati vaš imunološki sustav i poboljšati probavu.
Sastojci:
- 350 g pilećih bataka, karabataka ili krilca
- 1,5 l vode
- 2 luka
- 1 mrkva
- 2-3 krumpira
- 2 žlice riže
- papar u zrnu
- 3 lista lovora
- 1 šalica smrznutog graška
- 1 jaje
Priprema:
Stavite meso u lonac i podlijte vodom, pa kuhajte dok piletina ne omekša. Žlicom skinite pjenu koja će se povremeno pojaviti. Na malo ulja u tavi popržite sitno nasjeckani luk, a kada omekša dodajte naribanu mrkvu. Pržite minutu-dvije pa dodajte šeflju juhe (vode u kojoj se kuhalo meso). Pustite da lagano kuha još nekoliko minuta, a zatim maknite s štednjaka. Izvadite meso iz lonca i ostavite da se ohladi.
U lonac u kojem se kuhalo meso dodajte krumpir narezan na kockice, a nakon 2-3 minute dodajte rižu. Dodajte papar u zrnu i lovor i kuhajte dok krumpir ne omekša. Zatim dodajte prženi luk i mrkvu i promiješajte. Dodajte grašak i kuhajte još 10 minuta, a minutu prije kraja dodajte razmućeno jaje. Promiješajte i po potrebi posolite. U juhu vratite narezano meso i poslužite.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice