MIRISNA JUHA OD KESTENA: Toplo i kremasto jesensko jelo na žlicu savršeno je za hladne dane, a lagano se priprema

Omiljeni jesenski plodovi zdravi su i ukusni u raznim jelima.

Shutterstock

Sezona je kestena, jesenskih plodova koji su omiljeni kao kuhani ili pečeni zalogaj ili u slavnom kesten pireu. No s ovim jesenkim plodovima možete pripremiti razna jela, od pita s gljivama i kestenima, ukusnih i zasitnih krem juha i variva do kolača i torti.

Recept za juhu od kestena

Sastojci:

400 g očišćenih kestena
1,6 l povrtnog temeljca
4 žlice maslinova ulja
malo naribanog muškatnog oraščića
2 poriluka
1 krumpir
3 stapke celera
svježi korijen peršina
sol, papar
1,5 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:

Operite te nasjeckajte poriluk, stapke celera i korijen peršina. U međuvremenu ogulite kestene koje krupno narezane dodajte povrću koje ste popržili na malo maslinova ulja. Dodajte vodu i povrtni temeljac te kuhajte 30 minuta. Na polovici vremena kuhanja dodajte naribani krumpir te začinite solju i paprom. Kada je juha gotova, propasirajte je ili izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte i poslužite.