NAJBOLJI BUREK S GOTOVIM KORAMA: Brzo i lako se priprema, a okus je bolji nego iz pekare

Najlakši recept za hrskav i mirisan burek.

Shutterstock

Burek u kućnoj radinosti može biti ukusniji nego onaj iz pekare, a i brzo gotov. Donosimo vam najlakši recept za burek s mesom s gotovim korama.

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za savijače
  • 500 g mljevene junetine
  • 2 glavice luka
  • sol, papar
  • ulje

Priprema:

Na ulju prodinstajte luk. Dodajte meso i sve dobro promiješajte i nastavite dinstati. Pred kraj dinstanja posolite i popaprite. Tepsiju namažite uljem i posložite kore da vire van iz posude.

Na sredinu stavite još jednu zgužvanu koru, pa stavite nadjev od mesa. Na meso stavite jednu ili dvije zgužvane kore, pa opet nadjev, pa ponavljajte dok ne potrošite nadjev.

Na kraju preklopite burek s prve četiri kore koje ste stavili na dno tepsije. Premažite uljem i pecite na 200 C stupnjeva oko pola sata.