Najveća muka radnih ljudi je "što doručkovati". Ove lepinje savršeno su rješenje za sve one koji si svako jutro postavljaju isto pitanje.
Tako su dobre da ih ne bi bio problem jesti svaki dan, onako vruće, bez ičega ili s kajmakom, sirom (svježim ili tvrdim), uz neku salatu… Savršene su u svakoj kombinaciji!
Sastojci:
620 g brašna
5 žlica ulja
400 ml tople vode
1 žlica soli
Priprema:
Umijesiti tijesto od brašna, vode i soli. Umijesite tijesto na ulju i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Razvaljajte manje komade tijesta i pržite na tavi. Ovako pripremljene lepinje možete ponijeti na posao, a nadjev ovisi o tome hoćete li jesti slatko ili slano.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice