KREMASTA SALATA S GRČKIM JOGURTOM: Lagan i osvježavajuć obrok zasitit će vas, a možete ga jesti i ako pazite na liniju

Salate koje se mogu jesti kao obrok idealne su za ljeto.

Shutterstock

Salate koje se mogu jesti kao obrok idealna su jela za ljeto. Brzo se pripremaju, lagana su i mogu se ponijeti sa sobom na posao. No osim toga, moraju biti i zasitna. Dodajte kuhana jaja, pečeno povrće i za preljev nemojte koristiti majonezu nego grčki jogurt. Ovu kremastu salatu možete jesti bez grižnje savjesti ako pazite na liniju.

Sastojci:

  • 800 g grčki jogurt
  • 400 g mrkve
  • 4 paprike
  • 3-4 feferona
  • 1 patlidžan
  • 3 kuhana jaja
  • 4-5 češnja češnjaka
  • sol, ulje, papar, origano, ljuta crvena paprika

Priprema:

Mrkvu ogulite i naribajte, a patlidžan očistite i narežite na kockice. U tavu stavite malo ulja i popržite češnjak, dodajte mrkvu. Popržite i papriku i feferone. Zatim popržite patlidžan i ostavite ga sa strane da se ocijedi od masnoće. Mrkvi dodajte grčki jogurt, još češnjaka i soli, sve promiješajte i polovicu smjese stavite u vatrostalnu zdjelu. Zatim dodajte papriku i patlidžan, posolite i popaprite, zatim dodajte kuhana jaja i ostatak smjese od mrkve i grčkog jogurta. Ohladite i poslužite kao obrok salatu.