Omiljena domaća voditeljica Doris Pinčić poznata je i kao velika ljubiteljica dobre hrane i kuhanja. Na Instagramu često objavljuje videe u kojima kuha i dijeli omiljene recepte njezine obitelji, što je nastavila i tijekom trudnoće. Tako je nedavno otkrila da je kvinoja namirnica koju često jede, a mnoge je iznenadila jer se radi o namirnici koja do prije nekoliko godina nije bila toliko poznata u našim krajevima i uglavnom se smatrala egzotičnom.

Kvinoja ili quinoa je pseudožitarica s niskim glikemijskim indeksom, sadrži malo kalorija, a bogata je esencijalnim aminokiselinama. Zbog visokog udjela proteina, idealna je u prehrani vegana, ali i za one koji ne smiju jesti gluten. Ova žitarica smatra se "novom hranom" jer se u EU nije konzumirala u velikim količinama prije 15. svibnja 1997., a za koju su stručnjaci procijenili da je sigurna za jelo.

Trudna voditeljica otkrila je da kvinoju često koristi u pripremi jednostavne, bogate i zasitne ljetne salate.

"Baza je kvinoja, a onda preko nje stavila sam svu salatu i povrće koje sam pronašla u hladnjaku. I moj mali twist koji će vam zvučati čudno, ali zapravo baš doda posebnu notu ovom obroku - grilane kriške breskve.

Ljetna salata po receptu Doris Pinčić
Shutterstock 

Začinila sam soli, paprom, domaćim maslinovim uljem i gore namrvila malo skute, a super paše i feta sir", napisala je Doris na svom profilu na Instagramu.