QUICHE S LOSOSOM I ŠPINATOM: Neodoljiva pita osvaja svakim zalogajem, a priprema se jednostavno

Ukusna pita može se jesti i hladna.

Shutterstock

Topli dani idealni su za obroke koji su ukusni svježe pripremljeni, ali i oni koji se mogu jesti hladni. Quiche je pita od prhkog tijesta koju možete pripremati s nadjevom kakav volite, od povrća, s mesom ili ribom.

Predlažemo vam ukusan quiche s lososom i špinatom za čiju pripremu ne treba puno vremena, a okus je neodoljiv. 

Recept za quiche s lososom i špinatom

Sastojci:

  • 600 g gotovog prhkog tijesta
  • 300 g svježeg ili dimljenog lososa
  • 1 kg svježeg špinata
  • 3 jaja
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, papar

Priprema:

Razvaljajte tijesto, a kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Tijesto stavite u kalup, a višak odrežite. Na tijesto stavite papir za pečenje i na njega stavite sirovi grah. Pecite tijesto na 190 stupnjeva oko 10 minuta.

Češnjak očistite i narežite. Špinat operite i pa ga kratko kuhajte u malo vode, ne dulje od 5 minuta. Ocijedite i operite pod mlazom hladne vode. Stavite ga u posudu i nakratko ga ostavite na laganoj vatri. Dodajte češnjak i promiješajte. 

Nakon što je tijesto gotovo, uklonite papir za pečenje i grah i na pečeno tijesto rasporedite špinat i losos. 

Razmutite jaja s vrhnjem, posolite i popaprite pa tom smjesom prelijte tijesto. 

Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.