HRSKAVI POPEČCI OD BATATA: Ukusni zalogajčići lako se pripremaju, a oduševit će vam malo pikantniji okus

Ideja za prilog ili večeru.

Shutterstock

Batat je sve popularniji i u našim krajevima, iako nije tradicionalno korišten u prehrani. Amerikanci ga zovu slatki krumpir, međutim ova gomoljasta biljka pripada sasvim drugoj porodici i nema veze s krumpirom. Jako je zdrav pa ga mnogi koriste kao zamjenu za krumpir, posebno u prženoj varijanti. Može se pripremiti na razne načine, od pirea do pečenog u pećnici. 

Predlažemo vam recept za popečke ili polpete od batata ukusne za večeru, užinu ili pak prilog.

Sastojci:

1 veliki batat
1 crveni luk
1 čili papričica
2 režnja češnjaka
1 žlice kukuruznog brašna
125 g glatkog brašna
2 žličice ulja
sol, papar

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak, odstranite sjemenke čili papričice pa i nju sitno nasjeckajte. Pripremljene sastojke pomiješajte s kukuruznim brašnom te dobro začinite soli i paprom. Batat operite, ogulite i naribajte pa ga ocijedite rukama da uklonite višak masnoće ili ga ostavite nakratko na papirnatim ubrusima kako bi upili vodu. Potom ga pomiješajte s preostalim sastojcima i prosijanim brašnom pa pustite da smjesa kratko odstoji.

Na tavici zagrijte malo maslinovog ulja, oblikujte rukama popečke pa ih pecite otprilike pet minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu koricu.